Google Hakkında Hiç Bilmediğiniz 10 İlginç Bilgi

Hayatımızın her anına müdahil olan, bilmediklerimizi bilen, görme ihtimalimiz olmayan bölgeleri bir tık ile bize gösteren Google hakkında neler biliyoruz? İstediğimiz her an ulaşabileceğimiz bu dev veri tabanı hakkında bilmediğiniz o kadar ilginç gerçekler var ki! İşte dünyanın en büyük arama motoru Google hakkında çoğu insanoğlunun hiç duymadığı şaşırtıcı gerçekler!

  1. 1999 yılında Google, 1 milyon dolara satılacaktı fakat ilk müşteri Excite son dakikada satın almaktan vazgeçti.
  2. Google’da saniyede 88.300 arama yapılıyor ve bu rakam internet kullanımına bağlı olarak sürekli artıyor. Buradan 1 saniye de yapılan arama sayısını takip edebilirsiniz.
  3. 16 Ağustos 2013 Cuma günü Google 5 dakikalığına çökmüştür. Google’ın çöktüğü dakikalarda internet trafiği %40 düşüş yaşamıştır.
  4. Google çalışanları, hatta yeni işe başlayanlar bile köpeklerini işe getirmekte özgür. Ancak ofiste nasıl davranacakları ve tuvalet konusunda eğitimli olmaları şartıyla.
  5. Google Haritalar uygulaması, Android cihazların yoldaki hızını izleyerek trafiği hesaplar.
  6. Google’da yapılan tek bir arama, bir uzay aracının Ay’a gönderilmesinden daha fazla bilgi işlem gücü gerektirmektedir.
  7. Google’ın California’daki büyük genel merkezindeki bahçelerin sık sık bakıma ihtiyacı var ve burada çim biçme makinası yerine çimlerle karnını doyuran 200 kadar keçi görebilirsiniz.
  8.  Google’ın başarılı hizmetlerinden biri olan Google Earth’ün veri tabanı 20 Petabyte’dan fazladır.
  9. Google tıklanma ve aralamalara göre Dünyada en çok ziyaret edilen web sitesi olma ünvanını elinde bulundurmaktadır.
  10. Google’da her şey iş değil, şaka da var. Türkçe “eğri, çarpık” anlamına gelen “askew” kelimesini aratıp kendiniz görün.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski